divendres, 2 de març de 2012

Visita a la Planta de Compostatge de Manresa

  Avui ha estat un dia força interessant. Pel matí, un autocar ens ha vingut a recollir a l'escola: 24 nens i nenes, 4 mares i 2 mestres. I ens ha dut cap a la planta de compostatge de Manresa. Ens ha deixat dalt d'una petita muntanya de mentida, perquè no l'ha pas feta cap plegament, ni trencament del terreny, és l'antic abocador de deixalles de Manresa, cobert d'un munt d'argila i de terra, on s'hi han plantat arbres, han aixecat un edifici i li han donat l'aspecte (tot i estar damunt de tones de deixalles) de ser un agradable paratge natural. Allí ens esperaven la Marta i l'Anna Peig, dues monitores excel·lents, que ens han explicat un munt de motius pels quals és molt important reciclar, ens han fet veure la immensa quantitat de residus que generem cada dia, ens han muntat un joc per a classificar les diferents deixalles que cada dia generem a casa o a l'escola i ens han explicat unes gràfiques del reciclatge que actualment es fa.
  També hem conegut 3 treballadors ben particulars: són els "segurates" de la planta de compostatge. La seva feina consisteix a espantar gavines i d'altres aus que poden alterar el procés de la planta. Són tres senyors falcons que ens han rebut amb bastant d'indiferència.
  Ens hem adonat que totes les tones de deixalles que diàriament s'acumulen a les deixalleries es podrien reduir moltíssim. Només cal que fem l'esforç de classificar i posar tot el material reciclable al contenidor adequat. I no és pas tan difícil!
  Tenim un company i una mare gambians, nouvinguts al nostre país, que encara no coneixen el nostre idioma, però que dominen l'anglès, així que ha estat una gran sort que també ens acompanyés la mare de la Bruna, la Bel, que és traductora i l'hem tingut treballant tot el matí.

 

1 comentari:

  1. Va ser molt interesant i molt divertit.
    Els falcons eren molt bonics i divertits.


    Àfrlca Talib i Montsech

    ResponElimina