dissabte, 21 d’abril del 2012

LES AUS


Estem treballant el tema de les aus. A classe, entre tots i totes, hem recollit un bon grapat d’informació. No ens pensàvem pas que podríem descobrir tantes coses noves!
  Hem fet exposicions per grups que de vegades ens han plantejat nous dubtes i ens hem hagut de tornar a posar a remenar  més informació. Fins aquí, la mar de bé. Ens ho hem passat pipa fent de mestres i explicant als companys el que cada grup havia preparat.
  Però ens faltava un detall. Amb el temps hem après que les coses es veuen de diferent manera si te les explica algú que en sap molt del tema i que li agrada moltíssim. Així que li hem demanat al Toni, un ornitòleg afeccionat que fa un munt d’anys que es dedica a estudiar les aus, que vingui a explicar-nos més coses.
  I el Toni, tot i els seus embolicats horaris de treball, ha vingut a classe i s’ha passat tota una tarda explicant les menes d’aus que tenim al Bages, les migracions, les èpoques d’aparellament, els diferents tipus de nius. Renoi, si en sap, de coses!
  El que més ens ha agradat han estat els aparells que ha portat per a observar les aus al bosc. Ha portat prismàtics, una lent de llarga distància, cases niu, guies...
  Ens ha dit que buscarà una estona per poder tornar i anar plegats al nostre bosc particular (el bosc de Sant Joan, és clar). Allí ens ensenyarà com podem fer una observació sense fer enrenou, ni espantar les aus; com prendre apunts i quines coses cal anotar als nostres quaderns de natura...
  Esperem amb ànsia que pugui tornar ben aviat! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada